dilluns, 22 de març del 2010

Visita Empordàlia

Aquest passat diumenge 21 de març, quan ja per fi haviem entrat a la primavera, un grup de CataCebes àrem tenir el plaer de visitar la Bodega-Cooperativa Empordàlia de Pau emparada en la D.O. Empordà.

La visita va començar amb una passejada per les vinyes de Carinyena, seguint l'estel·la de la molt atenta i responsable de comunicació de la bodega, on varem poder gaudir d'una bona vista de les muntanyes de Roses que fan de contrafort al massís del Cap de Creus, des d’on es contemplen part de les vinyes, ceps joves (d'uns 15 anys) al costat de ceps vellissims de 50 i fins i tot 70 anys per damunt de terrenys aspres, majoritàriament de naturalesa granítica o d’esquist (licorella) que otorguen als vins bona mineralitat.

Després d'aquesta petita xerrada a peu de vinyes varem anar a bodega a visitar el celler de vins i el trull d'oli, aquí ja van anar una mica més per feina i va anar tot un pel massa ràpid, però la veritat es que tots teniem ganes de tastar alguns dels seus vins.

Els vins a tastar varen ser el Sinols Blanc (macabeu i Garnatxa blanca), el Sinols Criança i coneguda Garnatxa (vi dolç), també de retruc es va obrir un Sinols Negre 2009 molt i molt bo, potser el millor? bé personalment va ser el que em va agradar més, sobretot tenint en compte la RQP (relació qualitat-preu). Són vins sense gaires pretensions, però que poden amenitzar un bon dinar informal. També vem podre probar l'oli de Pau fet amb les varietats autoctones de l'Empordà, l’argudell i corivell. Un oli excel·lent.

Va ser un bon dia, en que la temperatura va acompanyar, tot i que em va donar la impressió de que als de l'Empordà els falta creure-s'ho una mica això de fer bons vins.

Vam acabar la diada dinant a Ca la Maria de Mollet de Peralada.

5 comentaris:

Joan Marrugat ha dit...

Bona aquesta... ara ja podrem discutir de wines i fer tasts teòrics amb tu.
Aquesta pàgina té molt bona pinta, és tendrament professional.

Això d'haver acabat dinant a Ca la Maria de Mollet, és la part de pecat mortal (tot allò que és massa bo, segur que deu de ser pecat).

Carme ha dit...

Bon dia Joan, la veritat es que el dia va ser molt maco, i que menys que acompanyar-ho amb un bon dinar, amb una carta extensíssima de plats i vins.

Rafel Sabater ha dit...

Molta sort, Carme! Visitaré regularment el blog tot esperant informació de nous vins de l'Hedodist

Carme ha dit...

Gracies Rafel, espero anar-lo millorant.

Empordàlia, de vins i olis ha dit...

Carai Carme, que bonic és veure com les persones, apassionats i amants del vi, que ens venen a visitar al celler, escriuen després blogs com aquest!

Potser tens raó, i encara ens queda creure'ns-ho que a l'Empordà fem vins boníssims! Estic d'acord amb tu, que els joves, i especialment els negres joves tenen molta força, són molt vitals i estan plens de fruita fresca i ben madurada.

Enhorabona i endavant!

Laura.