TALLER DE TAST

Busques un curs de tast d'iniciació o bé un tast temàtic??? ja sigui per un grup d'amics, per apuntar-te a un grup ja creat, convidar als teus clients, empleats o companys d'empresa, per celebrar un aniversari..., per tastar aquell vi ... Posa't en contacte amb mi, i segur que organitzem unes bones sessions, a una sala de cates de Sant Quirze del Vallès, Sabadell, o bé a casa teva o a la seu de l'empresa.

Cates i tallers a mida per grups, empreses, col·lectivitats: reunions d'empresa, programes de fidelització, atenció amb clients, reunions d'amics, celebracions d'aniversari, "team bulding" ... 

A mode d'exemple:

Introducció al tast de vins- 2 hores
Tast de 5 vins molt diferenciats entre ells a fi de veure les diferents varietats, modes de vinificació, criançes, i saber perquè és què. Començem pels conceptes més bàsics per poc a poc anar palpant les diferents sensacions que ens aporta aquella copa de vi.
Grup mínim de 6 persones.
Preu: 25€ per persona

Iniciació al tast de vins- 6 hores/3 sessions
Ens introduirem en el món del vi a través de la cata de 5 vins diferents per cada sessió. Varietats, viticultura i vinificació, matisos entre els diferents vins, zones, la importància del clima i el terroir. Únicament vins tranquils (no espumosos ni generosos)
1ª SESSIÓ Vins blancs
2ª SESSIÓ Vins negres
3ª SESSIÓ Vins negres
Preu: 90 € per persona

Cates temàtiques i/o comparatives d'1 sessió

MONOVARIETALS:TAST DE 5 Monovarietals de 5 zones diferents: Apreciarem les característiques típiques de cada varietal, on la tipicitat estigui clarament marcada. Un Tempranillo, un Cab. Sauvignon, un Syrah, una Garnacha i un Merlot.






RODA D'AROMES: Un dels temes més interessants alhora de conèixer i analitzar un vi, és l'aroma que poden despendre aquests vins, reconèixe'ls, imaginar diferents textures només utilitzant l'olfacte, i descobrir la màgia que desperten els nostres sentits. Es tastaran 5 vins 2 blancs, 2 negres, 1 rosat i 1dolç i s'acompanyaran d'espècies, fruita, fruitssecs, flors i vegetals, que son part dels components d'aquests vins.




RODA DE VINS, TAULA DE FORMATGES: A tothom li semblarà indiscutible la parella ideal formada per formatges i vins, ambdós gaudeixen pràcticament de la mateixa essència: una fermentació i maduració on hi intervenen microorganismes similars. Per tant no es tracta d'establir una competència entre ells, aviam qui és més fort sinó simplement mantenir l'harmonia i respectar els matisos més delicats d'uns i altres. Oblida't del que has pres fins ara. Tastarem una taula de 8 formatges i una roda de 5 vins.



RIOJA VS RIBERA: Proposem un tast comparatiu entre les dues Denominacions d'Origen estrella del panorama espanyol, les més conegudes dins i fora de les nostres fronteres i que a més a més representen la dualitat típica d'aquest país. Existeixen entre elles trets comuns i trets diferenciadors, que intentarem esbrinar durant el tast. Tastarem 5 vins, i comparativament veurem diferents maneres de treballar, farem caure alguns mites i de pas desgranarem que vol dir vi clàssic o vi modern.

CAVA VS CHAMPAGNE: Així en confiança, que és millor el cava o el champagne???” quantes vegades m'hauran fet aquesta
pregunta ... difícil de contestar, perquè tu a qui estimes més al papa o a la mama? Tot depèn de molts factors, primer de tot de com siguin els vins a comparar, en segon lloc dels gustos de cadascú... Explicarem que tot i ser 2 tipus de vi escumós, amb el
mateix sistema d'elaboració, a causa d'una sèrie de variables acaben sent 2 vins diferents amb característiques diferents. Que siguin millors o pitjors dependrà del que cadascú li agradi trobar en un escumós. Tastarem 5 escumosos entre cava i champagne.

DOLÇOS: Podem dividir els vins dolços dins de dos grans grups, els vins naturalment dolços davant dels vins dolços naturals. Sé que sona a broma aquesta primera divisió, però és molt important conèixer-la, ja que les seves elaboracions són totalment diferents. Tots aquests vins dolços són meravellosos i ideals per acabar (o per començar) un àpat. Una llàstima que la nostra "cultura" gastronòmica estigui eliminant aquests vins a base d'ocupar el seu moment estrella amb altres no tan adequats com els escumosos secs, amb l'excusa del brindis. Es perd glamour a brindar amb un PX? No s'entén de vins si es consumeix un escumós semisec o dolç?





INTRODUCCIÓ ALS VINS FRANCESOS:  Quines credencials necessita un país per dir al món que és la regió vinícola més important del món? una gran producció? molts diferents vins? gran reconeixement de la crítica? Intentem perdre-li la por als majestuosos vins d'aquest país i descobrim 5 vins de 5 importants zones: 1 burdeaux, 1 bourgonya, 1 Loire, 1 Rhone, 1 languedoc roussillon, 1 champagne. 





VINS DEL NOU MON: Europa ha deixat de ser el entre el món, i el nou món se'ns apropa amb preus assequibles i molt bones qualitats. Podem parlar de terroir en aquests països?? Comprovem-ho tastant 1 argentí, 1 chilè, 1 californià, 1 south Africà i 1 Australià.

VINS MEDITERRANIS:Els vins que aposten per un clar concepte mediterrani estan de moda i per sort a tot el llevant només cal que continuem treballant com venint fent últimament: Priorat, Empordà, Terra Alta, València, Alacant, Jumilla, Balears ... estant reconeguts a nivell internacional. Vins marcats pel sol, amb nivell d'alcohol elevat, marcat accent balsàmic (mentolats, herbes del bosc, especies), estructura i volum. Garnatxes, Carinyenes, Monastrells, Syrah, callet... tot un món
Tastarem 5 vins de varietats claramentmediterrànies.



ZONES EMERGENTS: Farem un petit recorregut per 5 zones denominades emergents que aboguen per vins elaborats amb varietats autoctones, zones allunyades del mapa vinicola tradicional, amb uns terrers especials ... per exemple Arribes del Duero, Monterrei, Ribera Sacra, Empordà, V.T. León, Andalusia...
DE L'OBLIT A LA RENAIXENÇA: Després de dècades de producció agrícola massiva, amb gustos i formes estandarditzats, reneix l'interès per les anomenades varietats tradicionals. Recuperarem la memòria històrica d'algunes de les varietats que han estat recuperades in extremis, autòctones, velles, generoses, sumolls, juan garcia, tinta velasco, pietro picudo, morenillo, xarel·lo vermell... i els farem un homenatge .





LES JOIES DE LA CORONA: Les Joies de la Corona quan parlem de vi, també són això joies, ampolles a vegades inabastables o com a mínim de consum extraordinari. Tindrem doncs amb aquest tast, la oportunitat d'aprendre sobre grans vins, aquells que quan es tasten es fa silenci...




NATURALS, ECOLÒGICS I BIODINÀMICS:Començem a tenir clar que els millors vins no es fan amb una probeta ni al laboratori, hem de saber doncs que el paradigma ecològic està superat, ara els millors estan més enllà: en la biodinàmica. El terme viticultura biodinàmica pot sonar estrany, però cada vegada més viticultors la utilitzen. Els vins elaborats sota els seus preceptes són rics i diferents, i els millors del món estan elaborats sota aquest precepte, veritat o excentricitat??? . Tastarem 5 vins diferents i explicarem els no tractaments que s'utilitzen.


Preu: Segons tema. Entre 30-60 €