Un, FORANELL de Quim Batlle, celler d'Alella (Tiana), només vins blancs, varietats autoctones de la zona, cap interès en elaborar negres, ni li agraden i fidel a la seva terra considera que Alella no en donarà de vins negres bons.
L'altre MAS DE L'ABUNDANCIA de Jesús del Río, celler del Montsant (Masroig), vins negres, garnatxa i carinyena i una gran Cabernet Sauvignon. També té un magnific blanc de Garnatxa Blanca que ahir no vàrem tastar.
I bé, doncs que hi pinten junts? Doncs molt!!! Son molt bons amics, xerren pels descosits, s'agraden, i gosaria dir que hi ha un punt més d'afinitat, a part de l'amor pel que fan, l'estima a les seves terres, i és la mineralitat que transmeten els seus vins.

Foranell, amb només 3 h. està situat a Tiana a 3km del mar, i sobre terra de sauló (que és granit esmicolat quasi arena) i tocat pel Foranell (vent de Gregal) que neteja la vinya i omple d'aires marins tota la finca. Que aporta als seus vins? doncs aires marins, apunts salats, vins secs, vins lents, vins valents, vins que ho aguanten tot gastronómicament parlant.
3 vins monovarietals, una garnatxa blanca magnífica (que diferent de la garnatxa prioratina o de Terra Alta), una pansa blanca(llaminera i elegant) i un brutal picapoll, d'aquells que com diu el Quim et farien mal. Tots 3, anyada 2011, fermentació sobre lies en inox durant 10 mesos.
Quedem esperant un escumós de Picapoll amb 40 mesos de criança en rima que diu que ens treurà aviat.

Un gran vespre a agraïr a aquests 2 magnífics celleristes i a en Xavi del Celler de la Vila per convidar-nos.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada