dimecres, 30 de març de 2016

Wine&Shop LA FASTUSKA


Em sembla quasi impossible no haver parlat mai de LA FASTUSKA, petita botiga de vins i formatges, on omplen de vida el teu cor (gastronomicament parlant).

Vins i formatges

Botiga de Sabadell(Montserrat, 9), cèntrica però no de pas, un luxe pels plaers hedonistes, un lloc honest, on et tracten amb amabilitat però també amb sinceritat, on res es ven sinò s'ha tastat i agradat abans.

Vins i FormatgesHo sé perquè és una mica casa meva, on hi he treballat quasi 4 anys, on torno a buscar formatge i alguna novetat, on em treuen l'ampolla de sota el taulell perquè provi aquella sorpresa, on els hi dic un plat i ells m'aconsellen el vi, on els hi dic el vi i m'ofereixen un formatge, on m'assento i em proposen sopar, on hi trobo amics, records i bons vins.

Per ser imparcial haig de dir que l'ànima del local és en Joaquín, propietari i pare de la criatura, però últimament se'l veu poc per allà, per lo que el racó perd una mica l'essencia, tot i que les persones que hi acostumen a treballar són belles, humils aprenents, amants de tot el que envolta el vi, i amb gran somriure de saber que estan en un lloc per aprendre i conectar.

Vins i Formatges
Que hi trobem doncs a LA FASTUSKA, per suposat vi, aproximadament 300 referències que van cambiant sovint. 2 dotzens de diferents formatges d'arreu del món (Shropshire Blue, Brie de Meaux, Payoyo, Gamonéu, Montescusa, Munster, Langres, Valançay...) i altres menjars delicats i deliciosos...

També cal dir que per copçar bé l'ambient i el que es respira a LA FASTUSKA recomano anar-hi a fer una copa de vi amb una tapa de formatge al sortir de la feina per després endur-nos el sopar cap a casa o, bé el cap de setmana provar el que ens tenen preparat en format menú degustació ( una dotzena de plats a compartir i 4-5 vins a tastar).
La FATUSKA  la fa els seus vins, el seu acollidor local, els qui passen per allà per treballar-hi, el Joaquím, els seus platets, però sobretot, sobretot la fan els seus fidels clients.