diumenge, 3 de novembre del 2013

Festa del Xarel·lo dolç a Finca Parera






Aquest passat dilluns 28 d'octubre varem gaudir d'un divertit esdeveniment a Finca Parera (Sant LLorenç d'Hortons), LA FESTA DEL XAREL·LO DOLÇ ja en la seva 3ª edició.

No és pas una jordanda tècnica, feixuga entre professionals estirats i elaboradors cansats, es tracta d'una festa entre amics, gent que estima el vi que ve d'arreu i l'equip que envolta l'elaboració i comercialització dels vins d'en Ruben Parera, on es fa la verema i posteriorment es trepitxa el xarel·lo sobremadurat per elaborar el dolç Sol i Serena que un cop fermentat madurarà a sol i serena durant almenys 3 anys, s'esmorza, es riu, es beu i es menja molt.


Genial l'esmorzar, regat amb el encara magnífic Sassó 2010(xarel•lo i chardonnay criat en bota d'acacia catalana) decantat i begut a la catalana, és a dir amb porró, i el Faust 0.8 que val a dir que em va agradar molt doncs recupera una mica aquell esperit més salvatge del 2006, i el fa ser un vi més viu, que segurament cambiarà a cada moment.

Ja al celler on estava tot apunt per, mentre es trepitjava el raïm del dolç xarel·lo, poder tastar d'una manera completament informal altra volta el Sassó, el Faust 0.8, el Khronos (quin nas més espectacular i quanta millor vida que li resta ) i la mica que queda del Clar 2012 (conserva quelcom d'aroma però en boca desapareix).



El dinar de germanor va estar força bé, i vàrem poder tastar els nous novells 2013, tot i que encara els queden un parell o tres de setmanes, prometen molt i nova imatge altre vegada tot i que seguint en la linea anterior..
Parera Team


Cal agraïr als Parera la ilusió, les ganes, el bon rotllo, i l'hospitalitat doncs són aquestes coses que fan que una no hagi mirat enrera ni una sola vegada des fa 8 anys quan va començar en això del vi.