diumenge, 5 de febrer del 2012

A.QUA 2010. Bag in Box

Fa dies que em miro el BiB d'A.QUA a la botiga esperant la oportunitat per tastar-lo, i per fi aquest cap de setmana que venia mooltaaa gent a casa tenia l'excusa per emportar-me'l.

És un vi del Montsant(Masroig), negre, elaborat amb Garnatxa i Samsó, amb un color granat i algun reflexe rubí que comença a evolucionar, té un nas llaminer, fruita madura, infusions de herbes mediterranies, especies dolces, i ja en boca és refrescant, llaminer, estructurat, convida a beure i el millor és que és un vi molt versatil en quant a combinacions gastronòmiques, lliga amb tot i amb res...
El més característic d'aquest vi és el seu format, de 3 L en Bag in Box, és on passo a enumerar-vos les avantatjes del vi envasat en aquest sistema, tot i que és el que menys m'interessa, doncs el que interessa es que sigui bo, i si, el vi està boníssim.


Abans però m'agradaria parlar-vos de qui són els de Vins a Punt. Perque crec que val la pena parlar del seu projecte i del seu vi, deixant de banda el format en que comercialitzen. El VI A PUNT és un projecte d'Oriol Pérez de Tudela, i ningú millor que ell per explicar-ho en el seu blog.

"I la nostra proposta comercial, amb un catàleg en el qual l'únic envàs és el Bag in Box, vol afavorir el consum quotidià de vi des de la visió de l'adaptació del vi als nous estils de vida. Volem respondre a l'exigència del mercat: Competitivitat però Qualitat. I això vol dir que el preu ha de fer possible el consum. Si el vi és un producte excessivament car l'allunyarem de la quotidianitat. Però també vol dir garanties (origen, entitats certificadores, anyades... i tot el conjunt de signes indicadors de la qualitat). I també vol dir diversitat i tipicitat...."

Val a dir que elaboren 3 vins de 3 zones diferents de Tarragona:
El SINE (Blanc, Garnatxa Blanca de Terra Alta), el QUA (negre, el vi que ens ocupa, Montsant), i el NON (rosat d'ull de llebre, Tarragona).


No és un vi extraordinari (però sí seriós), ni important(tot i que té una valua), no té grans pretensions tot i que en té una de molt important que és promoure el consum responsable de vins per cada dia, no cal parlar d'ell ja que simplement ens acompanya en les converses.


Enumero tal i com us deia les avantatges del BiB:
- Preu, en aquest cas parlem de 9,95 €
- 3 litres en aquest sistema d'ompliment és un 48% més lleuger que 4 ampolles de vidre (25 copes).
- Té una eficiència d'utilització del palet del 98%. Un 40% millor que el vidre.
- Enormes avantatges logístics, l'envàs és totalment reciclable així com els accessoris ia més molt més resistents.
- Sense oblidar-nos que un cop obert, el vi, concretament i malgrat que es parla dediferents dates, si es garanteix una perfecta conservació, mantenint totes lespropietats de la mateixa manera que el primer dia, d'unes 6 o 8 setmanes.
- No oblidem que en servir el vi per decantació l'envàs segueix provocant un buit total a la resta del producte que queda dins.
- Fàcil emmagatzematge a la nostra llar.
-Recordar també que aquest tipus d'envasos disminueixen fins a un 80% la petjada de carboni originada, pel que són envasos molt més respectuosos amb el mediambient.


Salut!!!!!


5 comentaris:

jeam ha dit...

Sembla increïble que un vi amb aquest format porti tants abantatges. Realment és molt pràctic i a sobre està molt bé. La relació qualitat preu és molt bona. Val la pena pel dia a dia.

Gran descoberta. Gràcies Carme!

Carme ha dit...

Doncs si Jordi, tu mateix ho vas poder comprovar... pràctic, econòmic i bo. Ideal per tenir vi per cada dia o bé per festes o trobades d'amics i/o families.

Una abrçada.

Anònim ha dit...

on l'has comprat?

Carme ha dit...

L'he comprat a Sabadell, a LA FASTUSKA (Vins i Formatges)

Anònim ha dit...

Merci