Bé, ja tenim un títol que hi diu que som sumillers ... i ara que??? doncs que en volem més... perquè te'n adones que saps menys coses que abans, perquè ... carai!! a l'escola, en grup i amb l'ajuda del docent de torn és molt senzill trobar-hi els defectes, les virtuts i les característiques d'un vi, però a soles, en silenci (jo personalment per fer una bon tast, necessito silenci, silenci interior), que et diu ??? té algun defecte?? com deu està fet? que li trobarem?? per que no ens emociona??? ...
Ui, i quan aquell vi no ens vol dir res, és a dir està molt tancat, mort, o simplement no tenim el dia, llavors arriba la desesperació, comences a remenar i marejar el vi, i esperes... i olores, i tastes ... i esperes més encara ... i ... doncs ????
Doncs ser sumiller vol dir tenir paciència (amb els vins, amb els clients i amb tu mateix), humilitat (només sé que no sé res), i tenir la decència de no carregar-se mai un vi doncs darrera d'aquell brou hi ha una família que hi ha posat totes les ganes, l'estimació i les diners perquè allò surti bé, que estimen la terra d'on treuen els seus vins i la gent que la conrea, i nosaltres mai serem ningú per dir el contrari.
I ara que??? doncs continuarem aprenent, i en la mesura del possible, fent difusió d'aquest món que tant ens enganxa, fent veure a qui ens vulgui escoltar que el que trobem, el que olorem, tastem, el que ens emociona no són ni imaginacions ni resultats matemàtics , només veritats relatives, subjectives i discutibles.
Una abraçada als meus companys de curs amb un munt de mèrits, Jordi, Albert, Dani i Xavi i als "supers" Pep, Carmen, Carlos, Alberto y Arturo.
Ui, i quan aquell vi no ens vol dir res, és a dir està molt tancat, mort, o simplement no tenim el dia, llavors arriba la desesperació, comences a remenar i marejar el vi, i esperes... i olores, i tastes ... i esperes més encara ... i ... doncs ????
Doncs ser sumiller vol dir tenir paciència (amb els vins, amb els clients i amb tu mateix), humilitat (només sé que no sé res), i tenir la decència de no carregar-se mai un vi doncs darrera d'aquell brou hi ha una família que hi ha posat totes les ganes, l'estimació i les diners perquè allò surti bé, que estimen la terra d'on treuen els seus vins i la gent que la conrea, i nosaltres mai serem ningú per dir el contrari.
I ara que??? doncs continuarem aprenent, i en la mesura del possible, fent difusió d'aquest món que tant ens enganxa, fent veure a qui ens vulgui escoltar que el que trobem, el que olorem, tastem, el que ens emociona no són ni imaginacions ni resultats matemàtics , només veritats relatives, subjectives i discutibles.
Una abraçada als meus companys de curs amb un munt de mèrits, Jordi, Albert, Dani i Xavi i als "supers" Pep, Carmen, Carlos, Alberto y Arturo.
7 comentaris:
MOLTÍSSSSIMES FELICITATS!
Has aconseguit posar la guinda al pastís de teu paladar! Aquest és un pas més cap l'objectiu que t'has marcat i que segur que assoliràs. Tens el que fa falta per aconseguir-ho: ganes, talent, esforç i el que, com molt bé dius, més falta fa paciència!
Un brindis per tu!
Ens fa molt contents, Carme, que hagis aconseguit aquest títol tan exclusiu.
No pateixis pels dubtes tècnics.
Que els tinguis, mostra la teva vitola professional i prefigura un sòlid esdevenidor laboral.
A part del glamour que es porta aquest ofici, i que des d'ara -amb la titulació- t'adorna...
Brindem per tu!
Carme,
Això sí que és posar fil a l'agulla. Dit i fet! Felicitats i continua sent tan perseverant.
M'he oblidat de dir-te que ara treguis el títol a passejar!!!
Una abraçada, dona amb empenta.
Aixa
Gracies Jordi i Aixa, veritablement és el que volia i ja ho tinc, peò haig de dir en la meva contra que ha estat sencill.
Petunassu.
Carme
Joan gracies pel teu brindis i recolzament.
Molt bé!!!! Sembla que a casa pujarà el llistó!
Felicitats pel títol!! T´estimo!
Publica un comentari a l'entrada