diumenge, 30 de maig del 2010

Un Montsant a bon preu

Fa dies que el veia però no m'acabava de decidir, les grans superfícies van justetes de vins catalans, i quan te'n trobes sovint són vins d'anyades antigues que no et fa cap gràcia provar... a vegades només depèn de que el format, és a dir ampolla, etiqueta, càpsula, informació de la contraetiqueta no et crida gens l'atenció, inclús potser et tira enrera.

En fi, al que ens interessa ... no penso que sigui un mal vi, tenint en compte que essent el Montsant una D.O. jove (2002), emergent, emparentada amb el seu germà gran el Priorat, doncs els preus dels seus vins no són pas barats, vaja que no són Valdepeñas (amb tot el respecte per aquesta D.O que fan vins molt "xulos", però n'hi han molts que tiren d'esquena,) però per sort nostre no arriben als luxes del Priorat.

Estem parlant de DAIRO 2007 un criança de les bodegues Cellers Unió, presents a Priorat, Montsant, Terra Alta, Tarragona i Cava (m'agraden moltíssim els seus Perlat i el Clos del Pinell a preu minúscul.)

BODEGA: CELLERS UNIÓ
D.O. MONTSANT
VARIETATS: GARNATXA, CARINYENA (ho sento, de tota la vida són carinyenes res de mazuelos, samsons o altres histories, i a qui li piqui que es rasqui) i SYRAH
CRIANÇA: 6 mesos en roure americà i francès
ALCOHOL: 13,5%
Tª SERVEI: 15º (important). Això són 20 minuts de nevera aprox.
PREU: 3,95 €
COMPRA: Alcampo
MARIDATJE: Carns a la brasa i llegums estofats.
CATA:Rubí intens, ribet encara viu, capa mitja, llàgrima densa, poc glicèric (és a dir en vista és poc oliós, lleuger).

Nas: de primer surt la fusta, xocolata, pebre negre, balsàmics amentolats, mica en mica va sortint la fruita negre anisada, cireres en licor. Sencill i d'intensitat mitja.

En boca es fresc, lleuger i agradable tot i que es noten els tanins de la barrica (massa???) secants. Final suficient, lleugerament fumat, a cacau i préssec.