dimecres, 19 de maig del 2010

Per cada dia

DURIUS natural Reserve 06, és un Vi de la Terra de Castilla y León, concretament de Arribes del Duero, i encara més concretament del Parc Natural de Arribes del Duero, espai ecològic, emparat en la marca natural de la Red de Espacios Naturales de Castilla León.

Estem parlant d'un vi sencill, tot i que no acabo de veure clar que sigui un vi ecològic, si bé prové d'un parc natural i que contribueix al desenvolupament sostenible. Però en fi el que busquem és que sigui un vi correcte, i per mi el preu és espectacular, vi que passa fàcil, i sense ser una explosió de sensacions, ni ser espectacular, entra molt i molt bé.

Este parlant de 3, 69 € sinó recordo malament.

L'elaboració és un misteri, tot i que podria assegurar que és bàsicament un monovarietal de Tempranillo i que està envellit una mica, només miqueta per roure, si algú ho té clar que em corregeixi.

Anem a pel que ens interessa, la cata:
Visual: Color rubí, capa mitja alta, ribet granat, brillant, llàgrima lenta tot i que no tenyeix la copa.
Nas de intensitat mitja, fruites molt i molt madures compotades de prunes, un pel licorós, especies i alguna cosa de cacau o caramel, un pel mineral.
En boca, té un atac molt madur, tanins dolços tot i ser bastant presents, guindes en licor, acidesa més que correcte, post gust no molt llarg.
Molt i molt digne, tot i que potser hauriem d'anar buscant una anyada ja més nova.

Rebusco a les estanteries alguna ampolla de vi que sigui elaborat a Catalunya, i tot i ser conscient de que n'hi ha un munt, els supermercats van justets d'aquestes referències, no ens en sortim del Conde de Queralt i del Roqueta ... segueixo provant.

3 comentaris:

jeam ha dit...

Amb aquest preu semble increïble que pugui ser un vi atractiu, però sempre hi ha sorpreses. El provarem.
Com ja saps vam provar el Rectoral de Amandi i ens va agradar força. Amb el seu etiquetatge sorprenent, també sorprèn el contingut.
A veure si tens sort, en la recerca d'un vi de super amb una denominació d'origen catalana! Semblen totalment desapareguts! La cosa està difícil!! ;-)

Carme ha dit...

Jordi, ja saps que aquí està la gràcia, en trobar vins amb una bona RQP, vins sense pretensions però bons pel dia a dia.

HE trobat un Montsant, per menys de 4 €, aviam si us el puc resenyar aquest cap de setmana.

Rafel Sabater ha dit...

Al Sordi Discau val 3,99€.
Tens raó al dir que és un vi força digne, ideal per beure cada dia. En boca hi he notat mols fruits madurs, de bosc... i com tu dius, perd el gust en poca estona, però a aquest preu no podem demanar miracles.